Az Ipar Napjai a Hungexpon

2014. május 26., hétfő

Pozitív jövőképpel, szakmai és üzleti sikerrel számolhatnak az idei Ipar Napjai kiállítói, hiszen a hazai gazdasági mutatók és piaci eredmények elemzők szerint optimizmusra adnak okot. Növekedést mutatnak Magyarország legnagyobb ipari seregszemléjének adatai is. Az előző kiállításhoz képest, több, mint 15%-al nőtt a kiállítók száma a jövőt formáló iparági trendeket bemutató üzleti fórumon.

A HUNGEXPO Zrt. május 27-30. között 12 ország több mint 270 kiállítójának részvételével rendezi az IPAR NAPJAI-t, a legnagyobb hazai ipari szakkiállítás együttest.

Az utóbbi évek bizonyították, hogy a versenyt azok állják, akik optimizmussal vegyes kitartással előre menetelnek. A verseny új beszállítókat is hoz a piaci szereplők csapatába. Vannak kifejezetten jól teljesítő területek. Húzóágazat lett például az autóipar, ami napról napra változik, és a magyar járműgyártás szerves része ennek a fejlődésnek. A fejlődés motorja az innováció. Annak sikerét pedig a hatékonyságnövelésben, a gyártási - átállási idő rövidítésében, az új eszközök gyors bevezetésében, az új átfogó megoldások fejlesztésében lehet mérni.

A szakkiállítás kulcsszavai: innováció, kommunikáció, üzlet. Az IPAR NAPJAI kísérő eseményeivel, kiállítási standjaival a modern európai színvonalú szakkiállítások mintáját ? és gyakorlatát biztosítja a hazai piacon. Az ágazat helyzetéről a legátfogóbb tájékoztatást nyújtja a HUNGEXPO egyik legrégebben rendezett, de állandóan és céltudatosan továbbfejlesztett kiállítási csokra.

Siklósi Csaba, a HUNGEXPO kereskedelmi igazgatója elmondta: a régiónkban érdekelt cégek, legyenek azok beszállítók, vagy megrendelők, immár Budapesten is megtalálják egymást. Az Ipar Napjain résztvevő cégek összetétele és nagyságrendje egyértelműen jelzi a rendezvény jelentőségét, és a kiállítás szervezésében meghatározó új koncepció sikerét. Ennek lényege, hogy a rendezvény keretein belül több egymással összefüggő terület a kapcsolódási helyeket, a szakmai összefüggéseket, a lehetséges üzleti csomópontokat egy helyen, egy időben, átláthatóan mutatja be.

Az idei évben az IPAR NAPJAI keretében több mint nyolc szakterület, azokon belül is kiemelten az IndustriAtomation, Energexpo, Fluidtech, Subcon, Mach&Weld, Chemtech, Secutech-Védtech és Logexpo mutatkozik be.

A termékek és szolgáltatások mellett a négy napos rendezvényen különös hangsúlyt kapnak a kísérő események. A mérnöktársadalom, az ipari innováció szakemberei, a gyártók és forgalmazók különösen gazdag konferenciaprogramból válogathatnak. A négy nap alatt több mint ötven különböző előadásra kerül majd sor a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.